Consilierul local UDMR Vajda György a propus Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru susținerea activității cultural-științifice și educaționale de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, cu suma de 250 000 lei.

Același proiect propune finanțarea din bugetul Municipiului Tîrgu Mureș, cu 200.000 lei, a salariilor pentru trei persoane, care se vor ocupa cu dezvoltarea de  activități educaționale și de cercetare, conservare specii de animale și activități veterinare.

“Dorim să lărgim acest program existent și funcțional (de la Grădina Zoologică Târgu Mureș – n.r.) printr-o serie de manifestări cu caracter cultural și de ocrotirea mediului prin punerea la dispoziția artiștilor fotografi și artiștilor plastici a unui spațiu în cadrul pavilionul pentru elefanți. De asemenea, prin organizarea unor tabere de creație în cadrul Grădinii Zoologice cu teme legate de natură și educația ecologică. Totodată este necesară inițierea și prin aceasta introducerea în circuitul științific al Grădinii Zoologice Târgu Mureș a programelor de cercetare și conservare în domeniul animalelor specifice habitatelor naturale din Carpați (râs, cerbi, urși, etc.) și a altor specii de animale periclitate. Prin aceast departament se pot organiza totodată prezentări educațional-științifice (simpozioane, prezentări de documentare, dezbateri, etc.) pe această temă nu numai pentru cei avizați ci și pentru elevi, studenți și pentru publicul larg”, se arată în Expunerea de Motive a proiectului.

Inițiativa lui Vajda György va intra în dezbaterea Consiliului Local Municipal Târgu Mureș în ședința ordinară din 28 martie.

 

Articolul precedentSighișoara intră în atmosfera Festivalului de Blues
Articolul următorJOI: Se discută revocarea hotărârii referitoare la parcajul subteran din Centru