Schimb surprinzător de amabilități între ministrul de Interne, Marcel Vela și prefectul de Mureș, Mircea Dușa.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa a afirmat, în cadrul videoconferinței de joi cu prefecții, că l-a informat pe ministrul de Interne despre situația urșilor din județul Mureș și că a avut repetate discuții și cu ministrul Mediului, Costel Alexe.

Dușa a mai spus că la nivelul județului Mureș a fost implementată o procedură care se dovedește eficientă și care permite Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență să intervină operativ.

Procedura privește sistemul de informare și alarmare și continuă cu măsurile care trebuie luate, în funcție de situația creată de apariția urșilor în zonele locuite de oameni.

Marcel Vela i s-a adresat prefectului de Mureș cu apelativul domnule ministru”, datorită funcțiilor deținute de Dușa în diferitele cabinete guvernamentale.

Ministrul de Interne l-a felicitat pe prefectul de Mureș “pentru că ați pus în practică asemenea măsuri, care pot fi preluate și de ceilalți colegi din țară”.

Ministrul de Interne a mai spus că îl va suna pe Dușa pe telefonul operativ (TO), astfel încât prefectul de Mureș să le împărtășească și celorlalți colegi experiența sa în gestionarea problemei urșilor.