În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii mureşeni au intervenit la 19 accidente rutiere soldate cu 2 persoane rănite grav şi 19 rănite uşor. Totodată, au fost  întocmite 14 dosare penale la regimul rutier, dintre care 9 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 5 pentru conducere fără permis.

 

 

Astfel, vineri, 6 mai, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ungheni au depistat pe DC 77, pe raza localităţii Ogra,  un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din Târgu Mureş, cu o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităţii de parchet competente.

 

În aceeași zi, poliţiştii rutieri din Sighişoara au oprit, pe raza localităţii, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Daneş, care circula cu permisul de conducere suspendat.

Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea unităţii de parchet competente.

 

De asemenea, vineri și sâmbătă, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Band au depistat doi bărbaţi care circulau cu o alcoolemie de 0,70 respectiv 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, au fost întocmite dosare penale. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Tot sâmbătă, la intersecția dintre străzile Voinicenilor şi Sântana, din Târgu Mureş a avut loc un accident rutier, cu implicarea unui moped.

Conducătorul, de 27 de ani din Ungheni, a fost rănit grav, fiind transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

În aceeași zi, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Gorneşti au oprit  pe DJ 154 J, la intrarea în comuna Voivodeni, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele şoferului, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

Duminică, 8 mai, în cursul serii, în afara localității Ibănești-Pădure, a avut loc un accident rutier, cu implicarea unui autoturism.

În urma accidentului, un bărbat de 23 de ani şi o tânără de 18 ani au suferit leziuni.

Soferul, în vârstă de 26 de ani, din Ruşii-Munţi, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcoo pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

Tot duminică, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat pe Calea Sighişoarei din Târgu Mureş un bărbat, în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză,a  fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru administrarea întregului material probator.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentGuvernul aprobă voucherele de 250 lei pentru românii cu venituri mici: 3 miliarde de carduri – Când vor ajunge la beneficiari
Articolul următorCîțu despre legea offshore: „Orice modificare trebuie agreată în coaliţie, altfel nu va trece”