Mama unei paciente internate la Institutul „Matei Balș” a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că în urmă cu o săptămână a dus o aerotermă în salonul în care era internată pentru că era frig.

„În urmă cu o săptămână, pentru mama mea am dus o aerotermă la etajul 3, pavilionul 5, camera 17.

Mi-au spus că asta e situația, nu au căldură.

Au verificat (dacă sunt aeroterme în saloane – n.red.) și au spus că unele saloane au aeroterme, altele nu, și mi-au spus că dacă vreau, pot să îi aduc. 

Personalul medical a ingrijit-o corespunzător.

Dar incendiul și acest transport al ei la Spitalul Militar Central a adus-o într-o situație foarte critică. Concentrația în oxigen a scăzut la 50, situația ei este foarte gravă”, a declarat, în exclusivitate, fiica unei paciente bolnave de COVID-19, Mihaela Tănase, care a fost transferată după incendiul de la Institutul „Matei Balș”.

Declarația vine după ce există suspiciuni că incendiul ar fi fost declanșat de o aerotermă, informație negată de ministrul Vlad Voiculescu. 

Reamintim că în dimineața zilei de vineri a izbucnit un incendiu violent la Institutul de Boli Infecțioase, în urma căruia patru  pacienți au murit, iar peste 100 au fost transferați la alte spitale din Capitală. O anchetă este în curs și s-a deschis și dosar penal pentru vătămare și ucidere din culpă.

INCENDIU la Spitalul Matei Balș, din Capitală. 4 morți, peste 120 de pacienți EVACUAȚI. Corpul de control al Premierului, trimis la spital

Articolul precedentIa pastila SRS: Episod special. Se va lăsa cu demisii după incendiul de la Matei Balș?
Articolul următorAu început AUDIERILE cadrelor medicale, după tragedia de la Balș. S-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă