Uriașul scandal sexual care-l vizează pe solistul formației Rammstein ar putea duce la destrămarea trupei, una dintre cele mai populare și de succes din istoria rockului german. Acuzațiile de agresiune sexuala împotriva lui Till Lindemann se înmulțesc, iar reacțiile, atât din cercurile politice, cât și ale presei sunt tot mai vehemente.

În ziua în care Rammstein începe turneul în Germania, la München, atenția tuturor este captată de acuzațiile grave împotriva solistului Till Lindemann. După ce mai multe femei au descris, în mod independent, modul în care au fost racolate și au ajuns să întrețină relații sexuale cu solistul vocal, reacțiile negative din politică și societate s-au înmulțit, scrie RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Ministrul Familiei a cerut pentru o mai bună protecție a tinerilor, dar și desființarea „Rândului Zero” (zona din fața scenei izolată și rezervată unui public select), iar ministrul Culturii a cerut lămuriri. „Aceste acuzații împotriva lui Till Lindemann și Rammstein trebuie luate foarte în serios și trebuie clarificate rapid și cuprinzător”.

Tăcere în tabăra Rammstein. Sunt împinși în față avocații

Formația a respins acuzațiile și a precizat că o echipă de avocați se va ocupa de comunicare. Cert este că la concertele din München nu va fi nici „Rândul Zero”, nici petrecerea de după spectacol. Mai mult, managerul suspectat că făcea preselecția admiratoarelor ce urmau să-i fie prezentate lui Tillman ar fi fost suspendat, potrivit sursei citate.

Pe fondul acuzațiilor, au apărut și reacțiile criticilor muzicali. Jurnalistul Matthias Halbig, un specialist în materie de Rammstein, a remarcat faptul că una dintre căile de exprimare favorite ale formației a fost dintotdeauna PROVOCAREA, însă în lumina acuzațiilor de agresiune sexuală este destul de greu să mai asculți cu detașare piese precum „Big Tits”, „You smell so good” sau „Pussy”. „Linia de separare dintre artist și artă pare să fi dispărut”.

Olli Schulz, muzician și fan Rammstein de multă vreme, și-a exprimat temerea că, după aproape 30 de ani, sfârșitul este aproape.

Articolul precedentUndă verde în contractele cu statul. Găselnița prin care se pot majora sumele pentru achiziții publice
Articolul următorCe este „drogul violului” substanța care face ravagii în cluburile de noapte