În cursul zilei de ieri, la solicitarea salvamontiştilor maramureşeni, elicopterul SMURD Mureş a îndeplinit cu succes o misiune de troliere în muntii Maramureşului. Astfel, doi cetăţeni ucrainieni care au căzut într-o prăpastie, au fost salvaţi cu ajutorul elicopterului SMURD Mureş, prin troliere de la locul în care se aflau, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

„Elicopterul, din al cărui echipaj a făcut parte dr. Doru Archiudean, medic primar medicină de urgenţă în cadrul UPU SMURD Mureş şi as. Marius Lupşa, a ajuns în munţii Maramureşului, dar, întrucât zona era una dificilă pentru aterizare, cele două victime au fost ridicate cu ajutorul troliului și, ulterior, acestea au fost preluate de echipaje de ambulanţă din zonă şi transportate la o unitate sanitară din judeţul Maramureş.

Misiunea, o misiune comună de colaborare între Salvamont România şi Salvamont Ucraina, împreună cu SMURD Mureş, a fost una extrem de dificilă şi de lungă durată din cauza zăpezii foarte mari şi a pericolului de avalanşă din munţi”, mai precizează sursa citată.  

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentCoșmarul facturilor continuă: Românii vor plăti mai mult de la o lună la alta – Ce lipsește din Ordonanța de compensare
Articolul următorFABULOS! Cine este noua regină a rețelei de prostituate de lux din România – Raluca, soția boss-ului Romprest Orlando Valache