dav

Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Tîrgu Mureș a lansat proiectul Erasmus, în domeniul educației școlare, acțiunea parteneriate strategice, cu titlul „European values are all RIGHT”.

Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”, în calitate de coordonator de proiect, este singura școală gimnazială din țară câștigătoare pe acțiunea parteneriate strategice.

Valoarea grantului este de 125.000 de euro, iar proiectul este realizat în parteneriat cu Grecia, Italia și Turcia.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, între 24 septembrie 2018 și 24 septembrie 2020, iar prioritățile vizează explorarea valorilor europene, integrarea valorilor europene în propriul comportament și promovarea șanselelor echitabile.

Vor fi organizate workshop-uri în Italia, Grecia, Turcia și România, la care vor participa elevi și profesori invitați. Rezultatele preconizate vizează demontarea și reasamblarea de către tineri a componentelor fiecărei culturi, identificând valorile morale de origine religioasă și comportamentele ideale aferente, identificarea modelelor de comportament noi pe baza acestor valori, încercarea acestora în cadrul unor simulări, precum și alegerea unui set de valori și modele de comportament proprii, pe baza unor valori morale moderne asumate și viabile.
Articolul precedent23 de mureșeni nu mai vor să fie președinți de secții la referendum
Articolul următorFOTO: Cum poate să arate viitorul Tîrgu Mureș