Active Watch, Freedom House Romania, Asociația ProDemocrația și Asociația Kompatibil au transmis o scrisoare deschisă Comisiilor pentru cultură ale Parlamentului prin care solicită înlocuirea lui Demeter Andras din Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Potrivit Newsweek, solicitarea vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că acesta s-a aflat în conflict de interese. Andras Istvan Demeter este membru în Consiliu de Administrație al Radioului Public, propus de UDMR și coordonator cu atribuții de director al Casei de Producție a TVR, potrivit G4Media, deși Înalta Curte de Casație și justiție l-a condamnat prin sentință definitivă încă din noiembrie 2017 pentru încălcarea legii conflictului de interese.

Agenția Națională de Integritate a cerut printr-o adresă adresată președinților celor două camere ale Parlamentului încă din luna decembrie să demareze procedurile de destituire din funcție, având în vedere că sancțiunea legală este interdicția timp de a mai ocupa o funcție publică timp de trei ani.

Născut la Târgu Mureș, Demeter András este absolvent al Liceului ”Unirea” din Târgu Mureș, al Universității de Artă Teatrală din Târgu Mureș (1988-1992) și Master Ecumest în management cultural la Dijon (Franța – 1999). La 24 de ani, devine director general al Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara (1993-2005). Absolvent al Facultății de Drept la Universitatea „Tibiscus” din Timișoara (2008), colaborează la spectacole ale Teatrului de Operetă ”Ion Dacian”. A fost numit Preşedinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune (2010-2012) și apoi Director general al Case de Producție Film a Televiziunii Române.

 

Articolul precedentPrimăria Târgu Mureș revine: vrea TOTUȘI credit de 89.835.883,80 lei
Articolul următorBUCURIE PENTRU TEO. Un copil deosebit, de 3 ani, are nevoie de ajutorul nostru