Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus efectuarea unor controale asupra modului în care s-au realizat lucrările finanțate prin Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului în anul 2018.

În acest sens, a fost emis un Ordin al Prefectului pentru constituirea Comisiei de verificare, care va fi coordonată de inspectorul șef al Inspectoratului Județean în Construcții Mureș.

Obiectivele finanțate au fost cuprinse în Hotărârile Guvernului nr. 514/12 iulie 2018 și nr. 563/24 iulie 2018 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

Pentru județul Mureș a fost alocată suma de 5.032.000 lei, care va fi utilizată pentru refacerea podului de lemn pe DJ 135, parțial distrus, pe raza comunei Sărățeni, refacerea acoperișului scării din Cetatea Medievală din Sighișoara, pentru refacerea de poduri, podețe, punți, maluri avariate și drumuri.

Sumele vor acoperi obiective din Municipiul Sighișoara și comunele Apold, Cuci, Lunca Bradului, Măgherani, Ogra, Saschiz, Sărățeni și Vânători.

Articolul precedentSe modifică programul piscinei „Mircea Birău”
Articolul următorBani de sfârșit de an. Cum s-a făcut împărțeala