Se pare că de la 1 iunie 2023, salariile vor crește cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români. 

Conform unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere de Ministerul Muncii, pentru bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare („Administrație”) salariile de bază ale personalului ce ocupă funcții publice se stabilesc, de la 1 iunie, la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Prin OUG nr. 168/2022 s-a stabilit că, începând cu 1 ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăși valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017.

Ordonanța derogă, practic, de la prevederile Legii 153, care stabilesc că începând cu anul 2023, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție şi indemnizațiile de încadrare ar fi trebuit să se stabilească prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele nr. I-VIII din Legea 153 cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare.

Printr-un alt proiect de OUG, pus în dezbatere la Ministerul Muncii, se propune acum modificarea a însăși OUG 168, astfel încât pentru bugetarii din categoria (anexa VIII) „Administrație” să se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022, notează avocatnet.ro.

Articolul precedentCum a vrut șeful Poștei Române să denigreze Realitatea Plus. Dezvăluirile Ancăi Alexandrescu, confirmate de DNA – VIDEO
Articolul următorVremea 26 mai – Instabilitate atmosferică accentuată – Zonele vizate