În ședința extraordinară de astăzi, Consiliul Local a adoptat bugetul municipiului Târgu Mureș pe anul 2019. Voturile „pentru” au fost exprimate de consilierii UDMR și PSD, alături de cei patru consilieri excluși din PNL și reveniți temporar în Consiliul Local prin decizia instanței de suspendare a Ordinului Prefectului, care constatase încetarea mandatelor acestora.

Consilierii POL au boicotat ședința de adoptare a bugetului, iar împotrivă a votat Theodora Benedek, singurul consilier asumat de Partidul Național Liberal.

PNL critică, în termeni duri, bugetul adoptat astăzi, prin care liberalii spun că frăția ALDE – PSD – UDMR condamnă Târgu Mureșul la subdezvoltare. Partidul Național Liberal, reprezentat în Consiliul Local Municipal de un singur consilier, în persoana doamnei profesor universitar doctor Theodora Benedek, a votat împotriva bugetului municipiului Târgu Mureș pe anul 2019. Astăzi, PNL a fost singurul partid de opoziție din Târgu Mureș.”

PNL a propus alocarea pentru studiul de prefezabilitate al Spitalului Regional Târgu Mureș a 1,5% din sumele destinate festivalurilor și chermezelor.

Din același capitol bugetar, PNL a propus alocarea a 1% pentru studiul de prefezabilitate pentru “Târgu Mureș Youth and Living Center”, proiectul liberalilor mureșeni, care sprijină tinerii profesionisti și antreprenori, prin construirea unui complex care va oferi spații de servicii, birouri și coworking, precum și locuri de cazare.

Ambele amendamente au fost respinse de ALDE, PSD și UDMR.

PNL consideră că „pentru ei, aceste proiecte nu sunt o prioritate, astfel fiind practic amputate posibilitatea târgumureșenilor de a beneficia de servicii medicale de calitate și sprijinirea tinerilor antreprenori pentru dezvoltarea economică a Târgu Mureșului. Nici parcările din oraș nu sunt o prioritate pentru ALDE-PSD-UDMR. Prin votul de astăzi, finanțarea acestora a fost efectiv extirpată din buget și realocată pentru achiziționarea unor autobuze. Cumpărăm autobuze din banii târgumureșenilor, în loc să accesăm  fonduri europene, așa cum au făcut-o administrațiile liberale din Cluj, Oradea sau Timișoara. Desigur însă, accesarea banilor europeni presupune întreruperea asocierii  Transport Local – Siletina și ALDE-PSD-UDMR nu se grăbesc să rupă o societate privată de la stupul cu miere al banilor publici.”

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș a declarat că “majoritatea ALDE-PSD-UDMR  confirmă și la Târgu Mureș politica de subdezvoltare impusă la nivel național de șefii lor de la București. PSD-ALDE -UDMR  ignoră nevoia de servicii medicale ale mureșenilor și dezvoltarea antreprenorială a tinerilor. PNL rămâne constant în proiectul său de a face Spital Regional la Târgu Mureș. Dacă nu vor Primăria și Consiliul Local, ne vor ajuta viitorul Parlament European și  Comisia Europeană”.

La rândul său, Președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar consideră că  “ALDE, PSD și UDMR au lăsat încă o dată Târgu Mureșul în offside. Bugetul adoptat astăzi înseamnă încă un an în care orașul rămâne în urma celor mai multe centre urbane din Transilvania, conduse de primari liberali. Amendamentele pentru sănătate și tineri pe care le-am propus astăzi, definesc felul în care PNL va conduce Târgu Mureșul, din vara anului viitor

Articolul precedentASTĂZI, LA TÂRGU MUREȘ: Puteți citi în MINIBIBLIOTECA DIN AUTOBUZ
Articolul următorFemeie din Mica, dată în urmărire generală