Festivalul Internaţional de Chitară “Harmonia Cordis”, care se desfăşoară la Târgu Mureş până în data de 11 august, reprezintă România în proiectul Eurostring, care cuprinde 18 festivaluri internaţionale, a anunţat, miercuri, organizatorul manifestării, chitaristul Beke Istvan Ferenc.

“Festivalul nostru a intrat într-un proiect european şi reprezintă România, proiectul se numeşte Eurostrings, 18 festivaluri internaţionale sunt conectate, iar din partea României este Festivalul Internaţional de Chitară ‘Harmonia Cordis’. Asta înseamnă că fiecare festival are şi concurs, iar câştigătorul concursurilor primeşte un turneu la celelalte festivaluri. Pe lângă aceasta, toţi câştigătorii acestor festivaluri vor concura între ei, iar cel care va câştiga marele premiu va primi un turneu în SUA şi China”, a declarat Beke Istvan Ferenc.

Pentru Festivalul Internaţional de Chitară “Harmonia Cordis”, care a debutat marţi seară, la Târgu Mureş, prima etapă de selecţie a finaliştilor s-a derulat online, iar la festival participă doar cei şase concurenţi calificaţi în finală, din Italia, Ungaria, Austria şi România.

Marele premiu este o chitară de 4.000 de euro, făcută de un lutier grec special pentru acest festival.

Articolul precedentUnul dintre cei mai celebri chitariști ai lumii concertează la Târgu Mureș
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Piață de produse locale la…piața de vechituri