În data de 12.08.2019, în jurul orei 00:30, un subofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș, aflat în serviciul de asigurare a pazei la obiectivul Curtea de Conturi Mureș, situat pe str. Aleea Carpaţi din municipiul Târgu Mureş, judeţul Mureş, a observat pe sistemul de supraveghere al instituției respective patru persoane care au început să scrie pe peretele instituției.   

Având în vedere cele sesizate, subofiţerul a intervenit pentru interceptarea persoanelor şi stoparea activităţilor, moment în care o persoană  din grup l-a lovit cu piciorul la picioare, iar o altă persoană i-a aplicat lovituri la nivelul feței, provocându-i o rană deschisă la nivelul arcadei ochiului stâng. Imediat după aceea, cele patru persoane au părăsit zona, fugind printre blocurile aflate în vecinătate.

Subofițerul a luat legătura cu dispeceratul unităţii, prin intermediul căruia au fost trimise în zonă echipaje de jandarmi şi poliţie, fiind informat totodată și procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria TÂRGU MUREŞ, care a dispus continuarea cercetărilor în vederea prinderii făptuitorilor.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Mureș, care a acordat primul ajutor subofițerului ultragiat, acesta din urmă fiind înlocuit în serviciu de către un alt coleg.

Fapta săvârșită de către cei patru autori necunoscuți constituie infracțiune de ultraj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 257,alin. 1 şi alin. 4 din Codul Penal, raportat la art. 193, alin. 1 din Codul Penal.

În cauză sunt continuate cercetările în vederea prinderii celor patru făptuitori.

Articolul precedentAccident feroviar la Chețani: două victime conștiente
Articolul următor600 de reprzentanți ai tuturor minorităților din România, la Festivalul PRO ETNICA