Taximetriștii din Târgu-Mureș se raliază protestului național împotriva sistemului alternativ de transport urban. Miercuri și joi, taxiurile din Târgu Mureș circulă cu afișe de protest, lipite pe portierele din dreapta.

Taximetriştii susțin că Legea taximetriei permite acum o concurență neloială din partea companiilor care au aplicații de comenzi taxi și acuză Guvernul Dăncilă că nu ia nicio măsură.

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autorităţile care ar putea stopa pirateria din Transporturi”, susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.), potrivit mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, în România ar fi peste 100.000 de persoane neautorizate care practică ridesharing.

Protestul taximetriștilor din București, s-a încheiat cu o serie de promisiuni.Reprezentanții taximetriștilor au spus că au fost chemați la Ministerul de Finanțe, pentru a discuta atât cu ministrul de Resort, cât și cu ministrul Transporturilor, „interimarul” Rovana Plumb, despre un proiect de ordonanță care să modifice legea taximetriei, a informat Realitatea TV.

Articolul precedentDEZMINȚIRE: Șoferul implicat în tragedia de la Aluniș NU S-A SINUCIS
Articolul următorOvidiu Georgescu vs Anton Anton: „Vreți să umpleți gropile cu energie electrică”