Doctorul în științe inginerești, Ovidiu Georgescu, reacționează la „premiera mondială” anunțată de ministrul Anton Anton, prin care România vrea să acumuleze energie electrică în depozitele de gaze.

Potrivit realitateafinanciara.net, Ministerul Energiei intenționează să dezvolte un proiect de acumulare de energie electrică în depozitele de gaze, idee care nu a mai fost introdusă până acum în lume, a declarat marţi ministrul Energiei, Anton Anton, în timpul audierilor pentru bugetul Ministerului Energiei din cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

Ovidiu Georgescu, fost director al SC Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Mureş, comentează în termeni duri declarația ministrului Energiei.

“Inițial am crezut că nu am citit corect, apoi am căutat și alte surse (…) Și cine debitează o astfel de enormitate; ditamai ministrul Energiei Anton “Pann”, pardon Anton. Imediat mi-a fugit gândul la o glumă veche, în care unui electrician începător i se cere să aducă niște curent electric, și când bietul întreabă cu ce să-l aducă, i se dă o găleată.  Cred că așa își închipuie dl. Ministru că va umple gropile de gaz cu curent electric. Dacă această informație venea de la un nespecialist o luăm că o glumă, dar să bați tu, mare specialist, duios câmpii cu această gogomănie este prea de tot. Nu-i de mirare că sistemul nostru energetic este pe marginea blackoutului și doar o brumă de specialist îl mai țîn în echilibru”, consideră Ovidiu Georgescu, cel care este și doctor în domeniul Ştiinţelor Inginereşti, cu cel mai înalt grad de autorizare pentru proiectare şi execuţie în domeniul energiei electrice.

“Îl rog pe dl. ministru să rectifice această inepție și să explice ce a vrut de fapt să comunice. Și să mai știe că nu noi am descoperit apă caldă, iar surplusul de energie verde poate fi transformată în energie potențială”, spune Ovidiu Georgescu, oferind ca exemplu pompajul apei în lacuri de acumulare. Energia potențială poate fi transformată din nou în energie electrică în perioadele de vârf de sarcină, sau energia verde excedentară să fie folosită la înmagazinarea gazului pe timp de vară.

“Dar toate acestea înseamnă investiții masive. Nu ați reușit să terminați nici centrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnița-Lăpuștești și vreți acum pe ultima sută de metri să umpleți gropile cu energie electrică. Halal națiune!”, conchide dr. ing. Ovidiu Georgescu.

 

 

Articolul precedentTaximetriștii din Târgu-Mureș se raliază protestului național
Articolul următorA început cea mai mare investiție din istoria Livezeniului