Stațiunea Techirghiol a sărbătorit 125 de ani de Balneologie! Recunoscută la nivel mondial pentru importanța și unicitatea sa în domeniul medical, în stațiune s-au reunit experți de renume din mai multe țări, printre care Japonia, Franța și Statele Unite. Pe parcursul mai multor zile, specialiștii au explorat și au dezbătut diferite metode de tratare a bolilor cu ajutorul factorilor terapeutici naturali. 

Techirghiol a devenit pentru câteva zile punctul cel mai important din domeniul Balneologiei. Reprezentanții Sanatoriului Balnear și de Recuperare din stațiune au transmis că seria de evenimente a celebrat tradiția balneară românească și inovațiile moderne în tratamentele naturiste.

În Techirghiol au avut loc atât Congresul Național al Asociației Române de Balneologie, cât și cel de-al 47-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hidrologie Medicală și Climatologie. Cele două mari serii de conferințe aduc un omagiu deosebit și recunoaștere mondială pentru medicina de recuperare practicată în Sanatoriul din Techirghiol.

„Tratamentul cu apă și nămol de Techirghiol a trecut cu succes cea mai grea încercare: cea a timpului”, a spus lector univ. Dr. Elena Țucmeanu.

De mai bine de 125 de ani, Techirghiol rămâne un centru de excelență al Balneologiei, stațiune renumită pentru lacul cu nămol. Pentru a menține performanța la cel mai înalt nivel, specialiștii au explorat posibilitatea ca tehnologia și inteligența artificială să fie integrate în tratamentele și planurile terapeutice.

Pentru a încununa cu succes schimbul de experiențe dintre specialiști, în Cadrul Congresului Mondial a fost lansat un Ghid Monografic dedicat tratamentelor balneare. 

Articolul precedentCod Galben de inundații în trei județe din România. Unde vor lovi apele
Articolul următorCod galben de furtuni și grindină în mai multe județe. Care sunt zonele incluse în avertizarea meteo