Trei bărbați din județul Covasna, printre care și fostul deputat Octavian Goga, au fost reţinuți de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma celor 144 de percheziții domiciliare efectuate luni, în municipiul Bucureşti şi în 13 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și înșelăciune.

 

Activitățile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – prezent, o persoană având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real.
Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit în cadrul cercetărilor.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile, înscrisuri, precum și mai multe mijloace de stocare a datelor informatice.

În baza probelor administrate, faţă de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, toți din județul Covasna, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
La acțiune au participat și poliţişti din județele  Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentRezultate finale BEC: UDMR are 9 senatori și 21 de deputați în noul legislativ
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez