Trei bărbați din județul Mureș au fost reținuți, sâmbătă, pentru braconaj și uz ilegal de armă, informează IPJ Mureș. În autoturismul în care se aflau cei trei, polițiștii au găsit un căprior împușcat. Oamenii legii au confiscat atât armele, cât și autoturismul.

 

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș au reținut trei bărbați, de 31, 46 și 47 de ani,  din Sighișoara și Reghin, bănuiți de uz de armă fără drept și braconaj.

„La data de 17 aprilie, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.10 Sighișoara au oprit, în trafic, un autoturism, în interiorul căruia se aflau trei bărbați,  conducătorul auto și doi pasageri.

În urma controlului autoturismului, a fost identificat un exemplar de căprior (decedat),  care ar fi fost recoltat în mod ilegal.

În baza celor constatate, armele de vânătoare și autoturismul, susceptibil a fi folosite pentru  comiterea faptei, au fost confiscate”, a transmis Aurica Sabău, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

În baza probatoriului administrat, la aceeași dată, față de cei în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă.

Sursa: Realitatea de Mures