Un val de caniculă va lovi de săptămâna viitoare România, dar și destinațiile de vacanță Grecia și Bulgaria În țara noastră, fenomenul va începe din vestul țării, unde temperaturile ar putea ajunge la 35 de grade Celsius. Vestul Europei, dar și Statele Unite se confruntă cu un val de căldură neobișnuit de intens și de timpuriu.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă.

Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius.

Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Articolul precedentProiectul Chișinău al lui Marcel Ciolacu, un proiect cu bătaie lungă pe toate fronturile
Articolul următorDoi șoferi aproape de comă alcoolică și altul drogat s-au ales cu dosar penal