A fost anunţată înfiinţarea unei Asociaţii Maghiare pentru Festivaluri în Transilvania. Organizaţia doreşte să lucreze în strânsă colaborare cu Asociaţia Maghiară pentru Festivaluri din Ungaria, au anunţat iniţiatorii la o conferinţă de presă.

Printre obiectivele pe termen lung ale Asociaţiei Maghiare pentru Festivaluri în Transilvania, se numără dorinţa de a deveni o organizaţie-umbrelă globală, căreia să i se alăture cele mai
importante festivaluri ale Transilvaniei.

Până în prezent, asociaţiei li s-au alăturat în primul rând organizatorii Vâltorii Mureşene de la Târgu-Mureş, ale Zilelor Maghiare Băimărene, ale Zilelor Culturale Maghiare din Braşov, Zilelor Culturale Partium din Satu-Mare, Zilelor Sfântului Ladislau din Oradea, respectiv ai Zilelor Culturale Maghiare din judeţele Hunedoara şi Alba.

Preşedintele interimar al Asociaţiei Maghiare pentru Festivaluri este Lilla Szabó, a relatat că, potrivit unui raport din 2015, în Transilvania există aproximativ 300 de evenimente orăşeneşti
diferite. Se are în vedere crearea unei pagini de internet comune şi pregătirea unui calendar al festivalurilor transilvănene.

sursa: MTI

Articolul precedentCâmpul Cetății, poveste cu păstrăvi și abur de mocăniță. Până în 5 mai!
Articolul următorLegea Limbii din Ucraina: UDMR reacționează, Guvernul României tace