Continuăm să primim de la telespectatorii Realitatea TV și cititorii realitateademures.net imagini cu timpii mari de așteptare la bariera din zona de coborâre/urcare pe Autostrada A3, la Iernut. În filmarea primită în această după amiază, vedeți viteza de circulație a trenului în zona barierei.

Și astăzi, din coloana formată la barieră, câteva zeci de mașini au rămas pe Autostradă, aproximativ 10 minute.
După depășirea barierei, din cauza coloanei care se formează, timpul în care mașinile ajung în Iernut este de aproximativ 10 minute. Așadar, dacă urcați pe Autostrada Ungheni-Iernut, pe care o parcurgeți în aproximativ 6 minute și aveți neșansa de a prinde barieră, petreceți peste 20 de minute în trafic, până la intrarea în Iernut, ceea ce rezultă fiind o pierdere de aproape un sfert de oră, în comparație cu traficul pe drumul european.

Reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, în data de 12 decembrie 2018.

Construcția acestui lot a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG.

Asociația Pro Infrastructură a avertizat, încă înaintea inaugurării acestui sector de autostradă, că “membrii comisiei tehnice din CNAIR, acompaniați de purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu, au putut admira coada de mașini care se întindea pe sute de metri, dincolo de giratoriul temporar din capătul autostrăzii. (la Iernut, n.r.). Solicităm responsabililor CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră. În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!”

Reprezentanții CNAIR au recunoscut, la inaugurarea celor 13 kilometri de pe A3, că aceasta este „autostrada cu barieră”.

 

Articolul precedentContre la vârful Asociației Metropolitane Tîrgu Mureș
Articolul următorINCREDIBIL! Cetatea Sighișoarei pusă în proptele