Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de furtuni, pentru 16 județe din țară, valabil până în această noapte a ora 22.00. Începând cu ora 13.00, intră în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU de furtuni, valabil pentru județele din Moldova.

 

 

Meteorologii au emis avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accidentuată valabil în intervalul 02 august, ora 10:00 – 02 august

În intervalul menționat, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

 

Totodată ANM a emis și o avertizare COD PORTOCALIU de furtuni, valabilă pentru intervalul 02 august, ora 13.00 -ora 22.00, pentru județele din Moldova.

 POtrivit meteorologilor, ăn Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat și în restul teritoriului.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentRealitatea.net, poziție de TOP în online-ul românesc și în luna iulie
Articolul următorFemeie din Mureș, găsită de jandarmi, semiconștientă, într-un lan de porumb! Ce s-a întâmplat