Consilierii județeni sunt chemați să aprobe, în ședința din 17 aprilie, inițierea procedurilor în vederea dobândirii dreptului de proprietate publică asupra rețelelor de cale ferată îngustă Târgu Mureş – Miheşu de Câmpie şi Târgu Mureş – Sovata – Câmpu Cetăţii.

În dorința de a dezvolta potențialul turistic al județului și de a diversifica oferta turistică din localitățile urbane și rurale ale acestuia, Consiliul Județean Mureș intenționează să inițieze ulterior un proiect de valorificare a reţelei de cale ferată îngustă Târgu Mureş – Miheşu de Câmpie şi Târgu Mureş – Sovata – Câmpu Cetăţii.

În Planul de Dezvoltare a Judeţului Mureş 2014-2020, la capitolul “Turism”, sunt identificate oportunitățile oferite de principalele forme de turism în judeţul Mureş. Printre acestea putem identifica și turismul feroviar, care poate fi dezvoltat prin valorificarea rețelei de cale ferată îngustă în scop turistic.

În momentul de față, linia de cale ferată îngustă se află în domeniul public al statului, fiind utilizată doar parțial prin încheierea unor contracte de concesiune cu firme private. În vederea punerii în valoare a acestei căi ferate, Consiliul Județean Mureș a întreprins începând cu anul 2006 o serie de demersuri care vizau preluarea bunului imobil respectiv în patrimoniul public al județului Mureș, însă fără succes până la această dată.

Articolul precedentAZI NOAPTE: Mureșean găsit mort, pe marginea drumului, la intrare în Deva
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: UPU SMURD Târgu Mureș se modernizează cu 1 milion de euro, bani europeni