Ieri, consilierii locali din Tîrgu Mureș au primit, cu numai câteva minute înainte de începerea ședinței ordinare, un proiect în regim de urgență, privind “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”. Proiectul a trezit o amplă dezbatere, atât în plenul ședinței, cât și ulterior, în spațiul public.

Consilierul local al Partidului Oamenilor Liberi (POL), Radu Bălaș, spune că „Până ieri gradul de îndatorare al oraşului era de 9%, dar, după adoptarea proiectului, acesta va ajunge la 20%, adică o creştere cu peste 120% a creditelor. Problema şi mai mare este că sunt puse de-a valma mai multe proiecte de investiţii, unele cu care sunt de acord, altele aberante. Printre ele şi creditul de 5,6 milioane de lei pentru mansardarea a cinci blocuri, adică pentru construirea a 20 de apartamente. Acestea însă vor putea fi amortizate în circa 50 de ani, ceea ce face ca investiţia să fie total nerentabilă. Mai mult, costul unui apartament cu două camere va ajunge la suma de peste 275.000 de euro! În plus, Primăria nu trebuie să fie constructor de apartamente şi să fie actor pe piaţa imobiliară.”

De cealaltă parte, Claudiu Maior, consilierul personal al primarului Dorin Florea, a afirmat că „vom demara imediat procedurile de licitații și vom întocmi documentațiile pentru ca  toate aceste proiecte să fie finalizate. Îi asigurăm pe cetățenii orașului că Primăria va ține cont întotdeauna de părerile pertinente, decente și argumentate și va respinge categoric presiunile de orice natură, scandalurile, circul și manipulările. Bloc cu bloc, strada cu stradă, parc cu parc, orașul va fi reabilitat și administrat corect”.

 

Articolul precedentMureșenii își programează căsătoriile online
Articolul următorAutostrada Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii: „Dezinformări grosolane și minciuni gogonate”