347 de căsătorii au fost deja programate în Tîrgu Mureș, în prima lună a acestui an, prin aplicația online de rezervare a datei de oficiere a stării civile. Cuplurile care doresc să își oficieze căsătoria în Municipiul Tîrgu Mureș, au posibilitatea și în acest an, a programării acesteia online în data și la ora pe care le doresc.

Cei interesați accesează aplicația prin intermediul site-ului Municipiului Târgu Mureș și prin câteva click-uri aleg în mod elegant și modern data și ora disponibile la care doresc oficierea căsătoriei. Confirmarea programării se face prin e-mail la adresa specificată, mesajul conținând data la care viitorii miri trebuie să se prezinte la Serviciul Stare Civilă pentru depunerea dosarului de căsătorie. Rezervarea online se poate face cu cel puțin 11 zile înainte de data căsătoriei. Aplicaţia se adresează locuitorilor Municipiului Tîrgu Mureș şi nu numai pentru încheierea căsătoriei civile între cetăţeni români.

În anul 2018, la nivelul Serviciului Stare Civilă au fost întocmite 832 de acte de căsătorie, în scădere față de anul 2017, când au fost întocmite 872 acte de căsătorie. Oficierea căsătoriei s-a efectuat într-un cadru festiv și solemn pentru toate căsătoriile programate, s-au înmânat certificatele de căsătorie și livrete de familie, întocmite. Din luna septembrie 2018, căsătoriile se oficiază în fasa festivă a Casei Căsătoriilor din cadrul Cetății Târgu Mureș.

sursa foto: zi-de-zi.ro

Articolul precedentArsenal descoperit de polițiști, la Ungheni
Articolul următorConsiliul Local Tîrgu Mureș: Dispute pentru îndatorarea orașului