Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până sâmbătă avertizările COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică, valabile pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei și parțial în județul Suceava.

 

 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
 

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată


În județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentAccident Șăulia: un autoturism s-a izbit de un cap de pod! O femeie și un copil, la spital
Articolul următorMinisterul Agriculturii a amendat cu 76.500 lei producătorii agricoli şi magazinele care vând fructe şi legume