Dacă situația epidemiei de coronavirus în județul Mureș este gestionată eficient, acest lucru i se datorează în primul rând prefectului Mara Togănel și echipei pe care o coordonează, în mod profesionist.

Remarcăm și comunicarea promptă a Cancelariei Prefectului, unde purtătorul de cuvânt al instituției, Damian Samoilă este mereu pe fază, spre deosebire de omologii săi din alte județe, deficitari la capitolul comunicare de criză și deseori criticați de jurnaliști.

În cursul zilei de astăzi, Prefectul județului Mureș, Mara Togănel s-a întâlnit cu primarii mureșeni, tema principală a discuției fiind măsurile de prevenție și combatere a infecției cu Coronavirusul Covid-19.

“Am ținut să purtăm o discuție deschisă cu toți primarii din județ deoarece era nevoie de clarificări atât în ceea ce privește normele și hotărârile de la nivel central și județean, cât și gestionarea comunicării cu persoanele autoizolate la domiciliu, respectiv restul populației. Am răspuns tuturor întrebărilor și am lansat un îndemn la calm, informare din surse oficiale și respectarea cu strictețe, fără excepții, a măsurilor impuse de această situație.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Printre cele mai importante mesaje transmise primarilor mureșeni se numără obligația de a comunica în mod corect, cu evitarea panicii, persoanelor fizice şi juridice,  operatorilor economici şi instituţiilor subordonate, măsurile dispuse prin Ordine ale prefectului şi prin hotărâri ale  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Primarii trebuie să ia măsuri de adaptare a transportului în comun pentru evitarea aglomerației și pentru dezinfecția interiorului acestora, să dispună operatorilor economici respectarea tuturor normelor de igienă și dezinfecție dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Se va analiza de către fiecare instituţie în parte ca la desfăşurarea activităţii să se aibă în vedere limitarea, respectiv programarea activităţii cu publicul (în serviciile de încasare taxe şi impozite şi în activitatea desfăşurată de APIA).

La întâlnire au mai participat subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan și reprezentanții instituțiilor implicate direct în gestionarea situației “Coronavirus” în județul Mureș.

 Pentru orice probleme în legătură cu autoizolarea la domiciliu/carantină/spitalizare primarii vor contacta Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, la următoarele nr. de tel: 0265261152- Serviciu de Permanenţă 24 ore din 24 ore/0731338057 şi 0731338064 zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00. 

Articolul precedentPrimarul Dorin Florea cere ședință de urgență a Consiliului Local Târgu Mureș
Articolul următor9 persoane înşelate de un bărbat care le-a promis că le vinde telefoane mai ieftine