Un bărbat din județul Mureș, care a încercat să treacă fraudulos frontiera prin Vama Borș, s-a ales cu dosar penal. Acesta a folosit pașaportului unei alte persoane, încercând să iasă din țară, în condițiile în care acesta avea de ispășit 5 luni de închisoare pentru infracțiuni de ordine publică.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat un bărbat, cetăţean român, care a încercat să intre ilegal în ţară, folosindu-se de paşaportul altei persoane deoarece era căutat de autorităţi pentru săvârşirea de infracţiuni de ordine publică.

„În data de 20.07.2020, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un microbuz înmatriculat în România, o persoană de sex masculin. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un paşaport, eliberat de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul are 38 de ani, este domiciliat pe raza județului Mureș și este urmărit general, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 5 luni pentru infracțiuni de ordine publică.  Cu ocazia celor constatate,  persoana  în cauză a declarat că a împrumutat pașaportul de la o cunoștință, contra unei sume de bani și că a recurs la această metodă deoarece știa că este căutat de autorităţi și spera să nu fie depistat la control”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana fiind predată unui echipaj din cadrul IPJ Bihor în vederea luării măsurilor legale care se impun.       

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentAccident în Idicel Sat! Două persoane au fost rănite
Articolul următorDegeaba cântăm “Deșteaptă-te române”, dacă rămânem tot proști făcuți grămadă…