Consilierii locali vor discuta, în ședința din  28 martie, propunerea de realizare a brandului turistic al  municipiului  Târgu Mureș. Inițiativa îi aparține consilierului local Radu Bălaș (POL), proiectul aflându-se în dezbatere publică în perioada 29 ianuarie – 8 februarie.

În expunerea de motive se susține că sursele de venit ale orașului pot fi suplimentate inclusiv prin turism, iar creșterea turismului poate fi stimulată prin decizii locale.

Inițiatorul susține că “strategia turistică trebuie să se desfăşoare pe cinci planuri, respectiv realizarea brandului turistic al oraşului, promovarea internaţională, punerea în valoare a ceea ce există, crearea de noi atracţii turistice și realizarea unei colaborări oneste şi eficiente între administraţia locală, respectiv ONG-uri, HORECA, artişti şi istorici”.

Radu Bălaș mai spune că “Târgu Mureșul nu a avut niciodată o identitate vizuală turistică (logo şi slogan) şi cu atât mai puţin un brand al oraşului, astfel încât realizarea unei identităţi vizuale reprezintă primul pas în proiectul de „a vinde” oraşul către turişti.”

În concluzie, se propune aprobarea sumei de 100.000 de lei pentru realizarea brandului turistic al oraşului Târgu Mureş  (identitate vizuală, logo, slogan etc.), sumă care va fi prevăzută în bugetul pe anul 2019. La realizarea brandului turistic se va ţine cont de caracterul bilingv al oraşului şi de faptul că acesta se va adresa turiştilor din întreaga lume, nu doar din ţară.  Realizarea brandului turistic va fi finalizată nu mai târziu de un an calendaristic de la adoptarea prezentei hotărâri.

Cel mai cunoscut exemplu al realizării și implementării cu succes a unui brand de oraș este cel al orașului Alba Iulia.

În județul Mureș, singurul proiect de brand de oraș realizat la standarde profesioniste și asumat de un Consiliu Local este cel al municipiului Târnăveni, subsumat sloganului “Degustă Transilvania”.

 

 

 

 

Articolul precedentJOI: Se discută revocarea hotărârii referitoare la parcajul subteran din Centru
Articolul următorFOTO: Astăzi, incendii în tot județul. Cel mai grav, la Reghin!