Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureș au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice din județul Mureș, bănuite de ilegalități în domeniul silvic. Prejudiciul estimat de procurori, depășește jumătate de milion de lei.

 

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, mai multe societăți comerciale din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi extras în mod ilegal din fondul forestier proprietate publică a statului, masă lemnoasă superioară celei licitate și cumpărate, în baza contactelor de vânzare-cumpărare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 540.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate participă și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

 

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentMedic infecționist: Dacă nu încetează atacurile la adresa personalului medical, nu va mai avea cine să trateze bolnavii COVID
Articolul următor6.115 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2