Vremea în data de 27 iulie vine cu temperaturi chiar și cu 15 grade mai joase față de ziua precedentă.

Vremea se răcește semnificativ în ziua de 27 iulie, mai ales în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor varia între 19 și 28 de grade, iar cerul va fi noros. Vor fi averse cu descărcări electrice în sud-est, la munte și local în est. Vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 80 km/h. Noaptea, se va forma ceață izolat, mai ales în zonele depresionare.

În București, vremea se răcește considerabil față de zilele precedente. Temperatura maximă va fi de 25 de grade, iar cea minimă de 17 grade. Cerul va fi temporar înnorat, iar vântul va avea intensificări. Vor fi posibile ploi slabe sau moderate. Noaptea, cerul se va însenina, iar vântul va slăbi.

La munte, vremea se răcește și mai mult. Temperatura maximă va fi de 16 grade la Predeal, iar cea minimă de 8 grade la Sinaia. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vor fi averse locale, uneori cu fenomene electrice. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali.

La mare, vremea se menține răcoroasă. Temperatura maximă va fi de 24 de grade la Constanța, iar cea minimă de 19 grade la Mangalia. Cerul va fi noros, cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare de până la 60 km/h. Temperatura apei mării va fi de 22 de grade.

În restul săptămânii, vremea se va încălzi ușor și treptat. Temperaturile maxime vor ajunge la 30-31 de grade în sud și est și la 25-26 de grade în nord și vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi izolate în prima parte a săptămânii și mai mult soare în a doua parte. Vântul va slăbi în intensitate și va sufla slab sau moderat.

România a traversat în ultimele zile o perioadă de caniculă extremă, cu temperaturi care au depășit 40 de grade Celsius în unele zone. Această situație s-a încheiat brusc miercuri seara, când o masă de aer mai rece a adus furtuni puternice, cu ploi torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt. În București, s-au înregistrat peste 15-20 de litri pe metru pătrat în doar câteva ore.

Mihai huștiu, meteorolog ANM, a explicat, la REALITATEA PLUS, că acest fenomen este normal după o perioadă de caniculă și că instabilitatea atmosferică va continua astăzi în partea de sud-vest a țării, dar cu o intensitate mai mică. „Am avut mai multe zile fierbinți în România, temperaturi de 40-42 de grade. Două zile cu temperaturi extreme în partea sudică a României. Nu se putea altfel decât să trecem de la aerul tropical la o masă de aer mai rece, furtuni intense, rafale de peste 80-90 km pe ora, și în capitală a plouat torențial, peste 15-20 de litri pe m2. Instabilitate și astăzi în partea de sud-vest a țării, averse, descărcări electrice, fenomenele vor continuă la nivel local.”

Meteorologul  a anunțat că vremea se va îmbunătății începând de mâine, când cerul va fi senin și temperaturile vor crește din nou. „Mâine vremea devine din nou frumoasă, însorită, temperaturile încep să crească, 30-31 de grade. În weekend o vreme frumoasă chiar caniculară, până la 35-37 de grade. Revine caniculă duminică – luni dar temperaturile prognozate nu ating cote extreme.”

În partea de nord a țării, se așteaptă din nou instabilitate atmosferică, cu posibile ploi și descărcări electrice. 

Articolul precedentVictorie cu emoții pentru FCSB în Conference League!
Articolul următorZborurile în Belgia, afectate în acest weekend din cauza unei greve a piloților Ryanair