Primul festival boutique din România, AWAKE, va reveni în 2021 sub forma unei serii de evenimente cu capacitate limitată, ce se vor desfășura în această vara în mai multe orașe din țară. Biletele achiziționate pentru ediția din 2020 rămân valabile pentru oricare dintre orașele în care vor avea loc noile ediții AWAKE.

AWAKE a fost primul festival autohton care a anunțat faptul că ediția din 2020 nu va mai avea loc, imediat ce impactul pandemiei de Coronavirus COVID – 19 a devenit evident la finalul lunii februarie a anului trecut, înainte că guvernul român să anunțe interzicerea festivalurilor din vară. 

„Încă din vara anului trecut am decis să ne păstrăm echipa și să lucrăm la un plan care să readucă AWAKE sub forma unui festival cât mai sigur, adaptat pandemiei. Evident că am sperat că vom putea reveni la muncă în mod \”normal\” în 2021, dar nu puteam să ne bazăm doar pe speranță. Suntem aproape în februarie și în continuare activitatea întregului sector de evenimente este oprită, nu avem siguranța că în vară se vor putea organiza festivaluri cu zeci de mii de oameni sau vor fi permise tot evenimentele cu capacitate limitată.” a declarat Laura Coroianu, directorul festivalului.

AWAKE 2021 va deveni astfel un festival nomad, urmând a se desfășura în fiecare weekend într-un alt oraș din țară. În acest moment lista include, alături de domeniul Teleki din Gornești, Mureș, cel puțin încă patru orașe: Constanța, Iași, Cluj Napoca și București. 

„Pandemia a venit cu restricții și chiar o reticență în a mai călători, prin urmare unul dintre scopurile noastre a fost să putem duce feeling-ul de festival la fanii AWAKE acasă, la ei în oraș. AWAKE se va adapta anul acesta, va fi un festival „nomad”, în care siguranța participanților și respectarea normelor legale în vigoare devin priorități. Vom păstra desigur ADN-ul de festival boutique de artă, muzică și idei, rămânând astfel fideli conceptului original AWAKE, dar vom veni și cu un upgrade inovator pe partea de experiență.” a adăugat Laura Coroianu.

Capacitatea noilor evenimente AWAKE va fi limitată, în acest moment festivalul bazându-se pe un scenariu ce va permite acomodarea între 1000 și 3000 de oameni pe zi în fiecare oraș. Purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, vaccinarea, testarea rapidă, minimizarea aglomerării de oameni sunt principalii factori ce au fost luați în calcul în planificarea festivalului, scopul principal fiind cel de a asigura sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în evenimente, de la artiști și public, la echipa de organizare. „AWAKE a atras mereu un public implicat, responsabil, și nu ne facem griji cu privire la faptul că fanii festivalului reprezintă target-ul perfect pentru a practica acest tip de solidaritate. Suntem în discuții cu reprezentații autorităților și încercăm să obținem cât mai din timp un răspuns clar în ceea ce privește normele legale pe care statul român le va impune pentru evenimente, dar din experiența anului trecut știm că acest lucru poate dura. Sperăm totuși să ne putem baza curând pe direcții concrete, să putem trece în etapă următoare a organizării.” a declarat Guido Janssens, managing partner Emagic (compania-mama a AWAKE).

 

 

Mai multe detalii despre locațiile evenimentelor, datele de desfășurare, dar și despre concept, line-up și bilete vor fi anunțate în curând.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentStarea drumurilor naționale din centrul țării
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE, invitați: ADRIAN GĂZDARU și GABRIEL FĂTU