A murit actorul Eduard Marinescu (61 de ani), unul dintre actorii generației de aur care s-a dedicat profesional în totalitate Teatrului Național din Târgu Mureș, unde a lucrat timp de 35 de ani, de la absolvirea facultății.

 
 
 
Eduard Mihail Marinescu s-a alăturat echipei teatrului la 1 iulie 1985 și a rămas loial scenei târgumureșene întreaga sa carieră, jucând în peste 60 de spectacole. Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).
 
A jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile.
 
„Edi a fost un actor mereu prezent în viața Teatrului și va rămâne mereu prezent în sufletele și în amintirile noastre.
Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.
Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, este mesajul transmis de colectivul Teatrului Național Târgu-Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentOra 18:00 – Culisele statului paralel. De ce a „ruginit” sistemul de termoficare din Capitală? În 2020, bucureștenii se spală la lighean
Articolul următor15 decembrie: 6.171 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2! Situația din fiecare județ